Ako nájsť ten správny šampón pre kučeravé vlasy

sampon na kucerave vlasy

Kučeravé vlasy sú často suchšie, preto je dôležité hľadať šampóny, ktoré obsahujú hydratačné zložky. Šampóny na kučeravé vlasy by mali tiež obsahovať zložky, ktoré podporujú výživu a definíciu kučier. 

Hydratačné zložky

Glycerín: Pomáha udržiavať vlhkosť vo vlasoch, čím znižuje krepovatenie. Pravidelné používanie glycerínu zlepšuje textúru vlasov, robí ich jemnejšími a hladšími na dotyk. Je vhodný pre všetky typy vlasov, ale obzvlášť pre suché a kučeravé vlasy.

Aloe vera: Poskytuje hĺbkovú hydratáciu a upokojuje pokožku hlavy. Obsahuje množstvo vitamínov, minerálov a aminokyselín, ktoré vyživujú a posilňujú vlasy. Pomáha zlepšovať štruktúru a zdravie vlasov.

Panthenol (Provitamín B5): Zlepšuje elasticitu a hydratáciu vlasov. Dodáva vlasom lesk a hladkosť, čím zlepšuje ich celkový vzhľad. Pomáha obnovovať poškodené vlasy a chráni ich pred vonkajšími vplyvmi.

Výživné oleje

Arganový olej: Bohatý na vitamín E a mastné kyseliny, ktoré vyživujú a hydratujú vlasy. Tiež pomáha opravovať poškodené vlasy a zlepšuje ich štruktúru.

Kokosový olej: Pomáha zadržovať vlhkosť a zabraňuje poškodeniu vlasov. Pomáha znižovať stratu proteínov z vlasov

Olivový olej: Poskytuje hlbokú hydratáciu a posilňuje vlasové pramene. Pomáha udržiavať vlasy mäkké a pružné.

Maslá

Bambucké maslo: Hydratuje a vyživuje vlasy, zlepšuje ich textúru a znižuje krepovatenie.

Kakaové maslo: Poskytuje výživu a zvyšuje lesk vlasov.

Proteíny

Keratin: Posilňuje vlasovú štruktúru a znižuje lámavosť vlasov. Zvyšuje elasticitu vlasov, čo znamená, že vlasy sú menej náchylné na lámanie a sú pružnejšie. Keratín vytvára ochrannú vrstvu okolo vlasových prameňov, ktorá ich chráni pred vonkajšími vplyvmi, ako sú UV žiarenie, znečistenie a tepelné poškodenie.

Prírodné výťažky

Výťažok z harmančeka: Upokojuje pokožku hlavy a zlepšuje zdravie vlasov. Má protizápalové a upokojujúce vlastnosti, ktoré pomáhajú zmierniť podráždenie pokožky hlavy, svrbenie a lupiny.

Výťažok z rozmarínu: Stimuluje krvný obeh v pokožke hlavy, čo podporuje rast vlasov. Zlepšená cirkulácia znamená, že vlasové folikuly dostávajú viac živín a kyslíka. Má vlastnosti, ktoré môžu pomôcť znížiť vypadávanie vlasov

Vitamíny

Vitamín E: Antioxidant, ktorý vynikajúce hydratačné vlastnosti, ktoré pomáhajú udržiavať vlasy a pokožku hlavy hydratované. Podporuje opravu a obnovu poškodených vlasových prameňov. Pomáha vyhladzovať vlasové kutikuly, čím znižuje lámavosť a rozštiepené končeky. Vitamín E zlepšuje krvný obeh v pokožke hlavy, čo zvyšuje prísun kyslíka a živín k vlasovým folikulom.

Vitamín A: Podporuje tvorbu mazu v pokožke hlavy, čo je prirodzený olej, ktorý udržiava vlasy hydratované a chráni ich pred vysušením a lámavosťou. Pre kučeravé vlasy, ktoré sú náchylnejšie na suchosť, je to obzvlášť dôležité. Tento vitamín podporuje rast a regeneráciu buniek, čo prispieva k zdravšej pokožke hlavy a vlasovým folikulom, čím podporuje rast zdravších a silnejších vlasov.

Dôležité je spomenúť aj zložky, ktoré by sa v šampóne NEMALI nachádzať.

Bez sulfátov: Sulfáty môžu byť príliš agresívne a vysušujúce pre kučeravé vlasy, čo vedie k ich krehkosti a krepovateniu. Uprednostňuj šampóny bez SLS a SLES.

Bez parabénov a silikónov: Parabény môžu dráždiť pokožku hlavy, zatiaľ čo silikóny môžu na vlasoch zanechávať nánosy.

pH vyvážené: Šampóny s vyváženým pH pomáhajú udržiavať prirodzenú vlhkosť vlasov. Šampóny s vysokým pH môžu narušiť prirodzenú rovnováhu vlhkosti vlasov a následne ich vysušovať.