Inšpirácie na elegantné a praktické účesy do jesenného počasia

jesenne ucesy

S príchodom jesene sa mení nielen šatník, ale aj potreby našich vlasov.  Jeseň so sebou prináša chladnejšie a veterné dni, čo môže spôsobiť problémy pri starostlivosti o vlasy. Studený vzduch, vlhkosť a vietor môžu vlasy vysúšať, lámať a poškodzovať. Správna starostlivosť a praktické účesy sú preto kľúčové, aby si vlasy udržali zdravý vzhľad a eleganciu počas celého obdobia

Nízky drdol

Nízky drdol je univerzálny a elegantný účes, ktorý sa hodí na každú príležitosť. Je vhodný najmä do veterného počasia, pretože vlasy sú pevne zviazané a chránené pred vonkajšími vplyvmi. Môžete ho doplniť jemnými pramienkami, ktoré si necháte voľne padať okolo tváre, pre uvoľnenejší vzhľad. Pred vytvorením drdolu naneste do vlasov sérum alebo olej na končeky, aby ste ich chránili pred vysúšaním a lámaním. 

Vysoký cop

Vysoký cop je praktický a štýlový účes, ktorý dodá eleganciu aj jednoduchému outfitu. Tento účes je ideálny, ak máte dlhé vlasy a chcete ich chrániť pred poveternostnými podmienkami. Môžete ho nosiť uhladený a pevný, alebo jemne rozstrapatený pre ležérnejší efekt. Používajte jemné gumičky bez kovových častí, aby ste predišli lámavosti vlasov. 

Zapletané účesy (vrkoče)

Zapletané účesy sú ideálnou voľbou pre chladnejšie počasie, keď vlasy potrebujete skrotiť a zároveň ich chrániť pred vetrom a vlhkosťou. Bočný vrkoč alebo dvojitý vrkoč sú štýlové a praktické riešenia. Pre jemnejší a romantický vzhľad môžete vrkoč mierne uvoľniť. Pred zapletením naneste do vlasov vyživujúci kondicionér bez oplachovania, ktorý zabráni ich krepovateniu. 

Uvoľnené vlny pod čiapkou

Jeseň je ideálna na nosenie čiapok, ktoré chránia vlasy pred chladom. Ak si chcete zachovať štýl aj pod čiapkou, uvoľnené vlny sú skvelým riešením. Stačí vlasy jemne navlniť kulmou alebo vrkočom a nasadiť si čiapku. Tento účes pôsobí elegantne a nedbalo zároveň. Na ochranu vlasov pred trením o čiapku môžete použiť hodvábnu šatku, ktorú vložíte pod čiapku. 

Krátke vlasy s bočným prehodením

Krátke vlasy môžu byť náročnejšie na úpravu v chladnom počasí, no bočný prehod je štýlovým riešením. Tento účes dodá objem a textúru aj jemnejším vlasom a zároveň pôsobí sofistikovane. Ide o jednoduchý účes, ktorý môžete dotvoriť sponami alebo jemným stylingovým sprejom. Na dodanie objemu použite ľahkú penu na vlasy, ktorá neťaží a nezaťažuje jemné vlasy. 

Účes s hodvábnou šatkou

Šatky a čelenky sú obľúbeným doplnkom na jeseň, ktoré nielen oživia účes, ale aj chránia vlasy pred chladom. Hodvábna šatka previazaná cez rozpustené vlasy alebo zapletená do vrkoča dodá vášmu vzhľadu eleganciu a jemnosť. Navyše hodváb má prirodzené vlastnosti, ktoré zabraňujú krepovateniu a lámaniu vlasov. Hodvábna šatka je ideálna pre krehké a lámavé vlasy, pretože jemný materiál znižuje trenie. 

Rady na starostlivosť o vlasy v jesennom období

Hydratácia je kľúčová: Chladné a veterné počasie môže vlasy vysúšať, preto je dôležité pravidelne používať hydratačné masky a oleje, ktoré udržia vlasy pružné a zdravé.

Ochrana pred teplom: Ak používate stylingové nástroje ako žehličku alebo kulmu, nezabúdajte na ochranné spreje, ktoré minimalizujú poškodenie vlasov.

Šetrné rozčesávanie: Vlasy sú v chladnom počasí náchylnejšie na lámanie. Používajte šetrné kefy s prírodnými štetinami alebo hrebene so širokými zubami.

Vyhýbajte sa častému umývaniu: Príliš časté umývanie vlasov môže odstrániť prirodzené oleje, ktoré vlasy chránia. Pokúste sa umývať vlasy menej často a používať suchý šampón.

Jesenné počasie nemusí znamenať kompromis medzi štýlom a zdravím vlasov. S vhodnými účesmi, správnou starostlivosťou a kvalitnými produktmi môžete mať vlasy chránené, hydratované a zároveň elegantné. Nezabúdajte na pravidelné používanie výživných masiek a olejov, ktoré vlasy pripravia na chladné dni a zabezpečia, že aj v jeseni budete vyzerať úchvatne.