Tipy textúrovaných vlasov - kučeravé, vlnité a afro vlasy. Aký je medzi nimi rozdiel?

rady pre vsetky typy vlasov

Textúrované vlasy je pojem, ktorý zahŕňa širokú škálu vlasových typov, ktoré majú prirodzenú vlnitosť, kučeravosť alebo štruktúru afro vlasov. Na rozdiel od rovných vlasov, textúrované vlasy majú výrazný tvar a štruktúru, ktorá môže byť jemne vlnitá až veľmi kučeravá alebo krepovitá. Tento pojem sa často používa na opis vlasov, ktoré nie sú úplne rovné a majú určitú mieru prirodzeného tvarovania a objemu.

Hlavná charakteristiky textúrovaných vlasov

Vlnitosť a kučeravosť

Textúrované vlasy môžu mať rôzne tvary vĺn a kučier, od jemných vĺn až po tesné špirály. Každý typ vlasov (vlnité, kučeravé, afro) má svoju jedinečnú štruktúru a vzor.

Objem

Textúrované vlasy majú tendenciu mať viac objemu ako rovné vlasy vďaka svojim prirodzeným vlnám a kučerám.

Krehkosť a suchosť

Textúrované vlasy sú často krehkejšie a náchylnejšie na lámavosť, pretože prirodzené oleje z pokožky hlavy majú ťažkosti dostať sa po celej dĺžke vlasov. Suchosť je častým problémom, pretože štruktúra vlasov sťažuje rovnomerné rozloženie vlhkosti.

Náchylnosť na krepatenie

Textúrované vlasy sú náchylné na krepatenie, čo je spôsobené nedostatkom vlhkosti a štruktúrou vlasov.

Vlnité vlasy 

Charakteristika vlnitých vlasov

Vlasy sú mierne zvlnené a sú skôr jemné až hrubšie. Majú tvar "S" a sú menej náchylné na krepatenie ako kučeravé alebo afro vlasy. Výraznosť vĺn sa líši na ďalšie tri podtypy od tých jemných až po výraznejšie. Vlnité vlasy sa ľahko prispôsobia rôznym účesom. Môžu byť narovnané alebo zvýraznené, aby vytvorili plnšie vlny.

vlnite vlasy

Starostlivosť o vlnité vlasy

Vhodné je používanie ľahkých kondicionérov a stylingových produktov na definovanie vĺn. Pravidelné hydratovanie vlasov, aby sa zabránilo krepovateniu. Jemné česanie s hrebeňom so širokými zubami.

Kučeravé vlasy 

Charakteristika kučeravých vlasov

Vlasy tvoria výrazné kučery, ktoré sú pružné a objemné. Kučery môžu byť voľné alebo tesnejšie. Kučeravé vlasy majú jedinečný a výrazný vzhľad, ktorý priťahuje pozornosť a dodáva osobitý štýl. Náchylné sú na krepovatenie a vysušenie.

kucerave vlasy

Starostlivosť o kučeravé vlasy

Dôležité je aplikovanie hydratujúcich šampónov a kondicionérov. Pravidelné hlboké kondicionovanie a používanie olejov alebo masiek na udržanie vlhkosti. Stylingové produkty na definovanie kučier, ako sú gély a krémy.

Afro vlasy 

Charakteristika afro vlasov

Vlasy sú veľmi kučeravé a husté, často tvoria malé špirály alebo cik-cak vzory. Majú prirodzene veľký objem a tvar, čo dodáva pôsobivý a silný vzhľad. Vlasy sú krehké a náchylné na lámavosť. Majú tendenciu byť suchšie, pretože prirodzené oleje majú ťažkosti dostať sa až ku končekom vlasov.

afro vlasy

Starostlivosť o afro vlasy

Na udržiavane tohto typu pomáha hydratovanie pomocou hlbokých kondicionérov a olejových kúpeľov. Jemné česanie a styling, aby sa minimalizovalo poškodenie. Ochranné účesy (ako sú vrkoče alebo twisty) na minimalizovanie lámavosti.

Hlavné rozdiely

Textúra a vzor: Vlnité vlasy majú jemnejšie "S" vlny, kučeravé vlasy majú výrazné a pružné kučery, afro vlasy majú veľmi tesné špirály alebo cik-cak vzory.

Náchylnosť na krepatenie: Kučeravé a afro vlasy sú náchylnejšie na krepatenie a suchosť v porovnaní s vlnitými vlasmi.

Starostlivosť: Afro a kučeravé vlasy vyžadujú viac hydratácie a jemnejšie zaobchádzanie kvôli svojej krehkosti.

Textúrované vlasy sú krásne a jedinečné, ale vyžadujú si špecifickú starostlivosť a produkty, aby boli zdravé a vyzerali čo najlepšie. O vlny a kučery je potrebné sa náležite postarať, aby mohla vyniknúť ich špeciálnosť. Pri česaní a stylingu je potrebné používať jemné techniky, aby sa minimalizovalo poškodenie a lámavosť. Preto vyberajte správne produkty pre potreby vašich vlasov.