Ako vybrať správny vlasový doplnok pre váš typ vlasov

vlasové doplnky

Doplnky do vlasov sú viac než len funkčné predmety – sú to štýlové prvky, ktoré dokážu pozdvihnúť váš styling vlasov a vzhľad pri každej príležitosti. Či už idete do práce, stretnete sa s priateľmi na pohodový výlet, idete na rande alebo sa zúčastníte formálnej udalosti, výber správneho vlasového doplnku môže dodať vášmu účesu šmrnc a osobitosť. Pomôžeme vám vybrať perfektné vlasové doplnky pre rôzne typy vlasov, dĺžky, farby a udalosti. 

Zvážte svoj typ a dĺžku vlasov

  • Rovné vlasy: Rovné vlasy majú tendenciu dobre držať vlasové doplnky. Môžete sa rozhodnúť pre elegantné sponky vykladané perličkami a čelenky, ktoré vo vlasoch tvoria štruktúru a vášmu vzhľadu dodajú jemnú eleganciu. 
  • Kučeravé vlasy: Kučeravým vlasom môžu prospieť väčšie výrazné vlasové doplnky, ktoré sa v kučerách nestratia. Na zvýraznenie kučier zvážte použitie farebných mašlí alebo hrebeňov do vlasov. Najmä hrebienky dobre držia práve v kučeravých vlasoch.
  • Krátke vlasy: Ku krátkym vlasom voľte menšie doplnky, ktoré váš účes nepreťažia. Vlásenky s jemnou dekoráciou, sponky do vlasov a minimalistické čelenky sú skvelými možnosťami, ako dodať krátkym strihom štýl. 
  • Dlhé vlasy: Dlhé vlasy sú všestranné a umožňujú vám experimentovať s rôznymi doplnkami. Môžete vyskúšať kvetmi zdobené čelenky, turbany alebo spony, aby ste predviedli dĺžku svojich vlasov. Dlhým vlasom pristanú aj mašle a populárne gumičky scrunchies. Hodia sa aj hrebienky ozdobené kvetmi, ak dlhé vlasy skrotíte do drdola alebo vyčešete nahor.

Zlaďte farbu vlasov s vhodnými doplnkami

  • Blond vlasy: Nežné vlasové doplnky v pastelových odtieňoch alebo metalických tónoch krásne dopĺňajú blond vlasy. Ak sa rozhodnete pre zlaté sponky do vlasov, čelenky zdobené perlami alebo kvetinové sponky na vylepšenie účesu, pôjdete správnym smerom.
  • Tmavohnedé vlasy: Bohaté, zemité tóny ako sýto hnedé a bordové sa dobre hodia brunetkám. Vyberajte zamatové scrunchies v tónoch drahých kameňov, sponky s drahokamami alebo kožené čelenky pre sofistikovaný nádych. 
  • Červené vlasy: Žiarivé a ohnivé červené vlasy vyzerajú úžasne s doplnkami, ktoré sú vo výraznom kontraste. Vyskúšajte výrazné mašle do vlasov, vzorované šatky alebo čelenky s korálkami, aby ste zvýraznili hrejivú farbu vlasov. 
  • Čierne vlasy: Čierne vlasy poskytujú dokonalé pozadie pre svetlé a kontrastné vlasové doplnky. Experimentujte so živými farbami, kovovými akcentmi alebo si do čiernych vlasov zapleťte farebné copíky. Dodáte svojmu účesu chic nádych.

Vyberte si vhodné doplnky podľa príležitosti

  • Práca: Pojmite to profesionálne s decentnými vlasovými doplnkami, ktoré doplnia váš outfit bez toho, aby vás rozptyľovali. Stavte na klasické sponky, jednoduché čelenky alebo elegantné šatky do vlasov v neutrálnych farbách. 
  • Von s priateľmi: Zabávajte sa a vyjadrite svoju osobnosť pomocou hravých a trendy vlasových doplnkov. Vyskúšajte výrazné sponky do vlasov, nadrozmerné stuhy alebo zdobené čelenky, aby ste svojmu vzhľadu dodali farbu a štýlu. Vybláznite sa s rôznymi vzormi a kombináciami farieb.
  • Rande: Vytvorte romantickú atmosféru pomocou elegantných a ženských vlasových doplnkov. Vyberte si jemné sponky do vlasov s perlami alebo kryštálmi a kvetinové korunky, aby ste zvýraznili svoju prirodzenú krásu. 
  • Formálne udalosti: Sofistikovane budete pôsobiť, ak použijete elegantné a rafinované vlasové doplnky. Zvážte čelenky s kamienkami, ozdobné hrebene do vlasov alebo príčesky inšpirované vintage štýlom, ktoré pozdvihnú váš účes na formálne príležitosti. 

Vlasové doplnky dokážu zdôrazniť jedinečné rysy tváre a vyjadriť osobný štýl. Môžu transformovať jednoduchý účes na elegantný večerný look alebo pohodlný každodenný štýl na sofistikovaný vzhľad.