Veľký prehľad vlasových trendov v roku 2024

vlasove trendy 2024

Podľa vlasových stylistov sa rok 2024 ponesie v trende jednoduchosti. Účesy a strihy budú prispôsobené tak, aby si ich mohli ľudia sami doma upraviť pomocou jednoduchej kefy na vlasy a kvalitného fénu. Jednoduchší život a chic vzhľad vlasov pôsobia nadčasovo. Čo bude tento rok in?

Strihy

  • Dlhší bob – bob s dĺžkou pod bradu dostali medzi populárne strihy viaceré celebrity z filmových plátien. Hladké, rovné vlasy tesne priliehajúce k hlave bez výrazného objemu budú trendom tohto roka. Najviac sa bude nosiť na jar, pretože po zime, keď sú vlasy extra namáhané, je čas ich ostrihať, osviežiť a regenerovať. V prednej časti si nechajte vlasy dlhšie, aby ste si ich mohli pohodlne zastrčiť za uši. Tento školácky look je skrátka cool.
  • Veľké objemné vlny – luxus a elegancia inšpirovaná začiatkom minulého storočia sa vracia medzi najhorúcejšie vlasové trendy 2024. Mali by byť naozaj veľké, vyhýbajte sa teda malým kučierkam. Dôležitý je aj vysoký lesk a zdravý vzhľad. Takéto vlasy siahajú tesne po plecia.
  • Prestrihaná ofina – vláda ofiny začesanej nabok je preč. Vracia sa rovná ofina na celé čelo, ktorá bude prestrihaná do ostrých špičiek. Je kratšia a výraznejšia, ideálne je, ak nezakrýva obočie.
  • Asymetrický bob – kratšie vlasy sú skrátka tento rok v kurze. Ak zvolíte bob, ktorý je na jednej strane takmer vyholený alebo extra krátky, a na druhej strane hlavy sú dlhšie vlasy, môžete ich ozvláštniť aj vrkôčikmi alebo vlnkami.

vlasove trendy

Farby vlasov 

  • Peach fuzz – farbou roka 2024 je peach fuzz, teda pastelová oranžová s teplými podtónmi, ktoré môžu smerovať až k jemnej ružovej. Odvážne žienky si ju doprajú na celých vlasoch, ale ak z takejto výraznej máte strach, môžete si ju skúsiť iba na končekoch vlasov. Obzvlášť pristane blond alebo sivým vlasom.
  • Bronde – je to presne to, ako to znie, bronde je zlatá stredná cesta medzi hnedými a blond vlasmi. Jemná kombinácia viacerých odtieňov budú inšpirované prírodnými farbami a pôsobia veľmi jemne a prirodzene. Blond brunetkám dodáva sviežosť a bude sa nosiť v chladných i teplých formách.
  • Červená s modrým podtónom – predošlému roku kraľovali medené odtiene. Teraz to bude výrazná červená farba prechádzajúca až do fialovej alebo tmavomodrej.
  • Odrastené korienky – farbíte si vlasy a hneď, ako vykúka vaša farba pri korienkoch, utekáte ju znova prefarbiť? Tento rok bude trendom práve priznať ich a odprezentovať vašu pravú farbu vlasov. A to najmä v prípade, že korienky sú tmavé a zvyšok vlasov svetlý blond.

In účesy

  • Široké čelenky – elastické široké čelenky, ktoré trochu pripomínajú športové čelenky zachytávajúce pot pri cvičení, spopularizovala v posledných mesiacoch Bella Hadid. Zvýraznia črty tváre a zakryjú korienky ak sú mastnejšie. Takéto vlasové doplnky zároveň uľahčujú starostlivosť o vlasy, ktoré si budete vďaka zaujímavému stylingu ošetrovať a umývať menej často, teda pokožka hlavy nebude príliš vysušená.
  • Veľké mašle – trend posledných rokov bude vládnuť aj jeseni a zime 2024. Veľkou mašľou si môžete ozdobiť vysoko vyčesaný cop, ale aj vrkoč alebo rybí chvost. Dosiahnete roztomilý a tak trochu školácky vzhľad.
  • Mohutné kovové sponky do vlasov – ak máte radi jednoduché účesy a rozpustené vlasy doplňte ich o veľké sponky nad spánkami. Tak málo stačí, ak chcete byť trendy a zároveň podporiť vlnu minimalizmu, ktorá pretrváva aj v dnešnom komplikovanom svete. Jediné pravidlo je staviť na kovové odlesky a najviac trendové bude žlté zlato.